ÉletMood

Dió(nut)ella

A palacsinta és a kalács egy dolog nélkül nem az igazi és az a Nutella. Mivel az eredeti ára elég borsos, népszerűek az olcsóbb utánzatai de ma már paleo és cukormentes verzió is létezik. A probléma csak az, hogy az egyik 60%- ban cukor és pálmazsír, a bio verzió pedig egy vagyon + (szerintem nagyon kell vigyázni a különböző édesítőkkel, mert puffaszthatnak és hasgörcsöket okozhatnak.)
Az alapötletet Hadarik Rita Glutén nélkül című könyvében láttam meg, ezt alakítottam át egy kicsit. A törökmogyorót dióra cseréltem, mivel ezt találtam a kamrában, de tervezem különböző olajosmagvakkal is kipróbálni, a kombinációk lehetőségének csak a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt.
Recept 1 közepes méretű üveghez:

Hozzávalók:

6dkg dió

7dkg vaj

1dl tej/ növényi tej

4dkg cukor / méz

10dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A diót késes aprítógépben krémesre daráljuk, akkor jó, ha már tapad a massza.
A vajat, étcsokit, cukrot gőz fölött összeolvasztjuk és belekeverjük a tejet.
A csokis részt a dióra öntjük és továbbkeverjük a géppel. Üvegbe töltjük és készen is van. (Mivel nem tartalmaz tartósítószert hűtőben kell tartani.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!