Téli túrótorta

Bár már  rengeteg tortát sütöttem otthon, ennek a tortának az elkészítése okozta a legtöbb fejtörést, mivel ezt a tortát a szülinapomra készítettem. Ez az első mentes tortám és szerintem eléggé jó lett. Nagyon egyszerű a recept pillanatok alatt elkészül és szerintem látványnak sem utolsó a süti.

Téli túrótorta

Hozzávalók 18cm átmérőjű formához:

Piskóta:

70g Szafi reform csokoládéízű muffin lisztkeverék

2db tojás

30ml mandula tej

25g eritrit

Túrókrém:

200g zsírszegény túró

100g sovány natúr joghurt

2tk útifűmaghéj

1 kezeletlen citrom héja reszelve

30g eritrit

Fűszeres gyümölcszselé

250g mirelitt erdeigyümölcs

1/2 tk. kínai ötfűszer vagy mézesfűszer

10g eritrit

50g víz

1 csomag gluténmentes natúr tortazselé

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat az eritrittel fehéredésig verjük, majd egybeforgatjuk a két részt. A masszához adjuk a lisztet és simára keverjük. Az így kapot sűrű masszát 30ml mandulatejjel lazítjük. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

A krém hozzávalóit összekeverjük, ha nagyon rögös a túró picit összeturmixoljuk, majd a kihűlt piskótára simítjuk és minimum 3 órára hűtőbe tesszük dermedni.

A gyümölcs zseléhez a zselé kivételével az összes hozzávalót összeforraljuk, majd belekeverjük a zselét is. Pár percig hűlni hagyjuk, majd a torta tetejére simítjuk és megint hűtőbe tesszük dermedni

Tovább a blogra »